Belangrijke lessen uit de Bijbel

 

De Bijbel staat vol met belangrijke levenslessen die ook voor kinderen erg belangrijk zijn om te leren. De normen en waarden die het Christendom uitstraalt moeten op een goede manier worden overgebracht naar kinderen. Maar wat zijn nu echt de belangrijke elementen waar de Bijbel je over leert? Hieronder staan de 10 belangrijkste lessen uit de Bijbel

1. Aanbid God op ieder moment

God is de Almachtige, en verdient de eer voor alles wat wij om ons heen zien. Hij heeft de wereld geschapen, waardoor wij vandaag in onze mooie huizen met onze kinderen kunnen wonen. Hij heeft ervoor gezorgd dat wij genoeg eten en drinken hebben, dat ons nooit iets tekort komt. En daar mag God alle lof voor ontvangen. Bidden richting God is dan ook een van de belangrijke lessen die de Bijbel ons leert. Zonder God waren wij niet waar wij vandaag de dag zijn, en daar mag God alle lof door middel van gebeden voor ontvangen. Eer God daarom iedere dag, ‘s ochtends en ‘s avonds, om hen te danken voor het prachtige wat hij aan ons allen heeft gegeven.

2. Moeilijkheden en lijden

Zonden zijn al vroeg in het leven van de mens voorgekomen. Het was Eva die als eerst een zonde beging, en daar zijn sindsdien miljoenen zonden aan toegevoegd. We leven als Christen allen een leven vol zonden, en daar mogen wij God voor danken dat er geen erge dingen met ons gebeuren. Het is belangrijk dat we God eren op de manier waarop God geëerd moet worden, omdat hij ons altijd voor onze zonden zal vergeven. Hij heeft zijn eigen zoon geofferd voor onze eigen zonden, zodat wij van onze zonden verlost zijn. Jezus heeft veel voor ons betekent, in goede en slechte tijden, en dankzij het leven van Jezus worden de zonden die wij in deze moderne tijd begaan vergeven.

3. Familie

In de Bijbel wordt veel gesproken over hoe wij onze naasten moeten behandelen. ‘Behandel iedereen zoals je zelf behandeld wilt worden’ behoort tot de bekende uitspraken uit de Bijbel. En dat is niet zomaar: we willen allen op de beste manier behandeld worden, met het respect en de lof die wij verdienen. Onze familie zal ons altijd trouw blijven, dus moeten wij onze eigen familie op de juiste manier behandelen. De Bijbel biedt ontzettend veel leringen over hoe we dit het beste voor onze familie kunnen doen, zodat wij onze familie behandelen zoals wij zelf ook graag worden behandeld. Kijk daarom goed naar de naasten, want die staan altijd klaar om te helpen op momenten dat het niet goed gaat, maar ook op momenten dat het juist wel goed gaat.

4. Werk

De Bijbel beschrijft duidelijk dat het belangrijk is om hard te werken en om alle lof van het harde werk aan God te geven. Dit is een essentiële les die kinderen al op jonge leeftijd mee moeten krijgen. Met God aan onze zijden is het mogelijk om zo veel meer voor elkaar te krijgen dan wij zelf zouden kunnen doen. Het harde werk dat wij kunnen leveren is allemaal dankzij God, en het is daarom goed om de lof ook aan de Heer te geven. Alle prestaties die wij in het leven leveren zijn allemaal het gevolg van de zorgzaamheid van God.

5. Angst en bezorgdheid

De Bijbel beschrijft in detail wat we moeten doen op het moment dat we angst en bezorgdheid voelen. Het is niet nodig om angst te voelen met God aan de zijde. God staat voor ons klaar, in goede en slechte tijden, en kan ons op ieder moment helpen om het beste uit onszelf te halen. Het is een belangrijke geest die we altijd in onszelf moeten voelen, omdat God de enige is die ons echt kan bieden waar we zo graag naartoe willen werken. En daar hoeven we geen angst voor te hebben, want God staat altijd met zijn geest voor ons klaar.

6. Aanbidding, evangeliseren en volgen

Het evangelie spreekt over de aanbidding van God, die wij op de juiste manier moeten voldoen. Het is een eer om de grote God die alles voor ons heeft gemaakt te mogen eren. En dat is een belangrijke les voor kinderen. Alles om ons heen is alleen mogelijk doordat we een goede verhouding met God hebben en zullen houden. Dit maakt het voor ons mogelijk om alles uit het leven te halen dat wij er zelf in willen stoppen. Het is belangrijk te aanbidden, want God is een belangrijk onderdeel van het Christelijke leven. Eer God in de ochtend en eer God in de avond, want God zal uiteindelijk de belangrijkste factor zijn in het leiden van een mooi leven.

7. Liefde en goedheid

God heeft ons ontzettend veel liefde gegeven en zal dit ook voor altijd geven. De Bijbel spreekt daarom specifiek over liefde, de liefde die wij zelf van anderen en van God mogen ontvangen, en de liefde die wij aan anderen en aan God kunnen geven. Zonder de liefde van God worden wij eenzaam en kunnen wij ons leven niet op de juiste manier voortzetten. Gebruik de liefde van God om jouw leven een mooie inhoud te geven en je zult merken dat je van God en jouw naasten ontzettend veel liefde terug zult ontvangen.

8. Vragen om vergeving

Zonden begaan is een onderdeel van een normaal menselijk leven. We begaan allemaal zonden, de een nog groter dan de ander, maar dat betekent niet dat we altijd voor deze zonden moeten boeten. Door vergeving aan God te vragen kunnen we op de juiste manier met onze zonden leren leven en kunnen wij op de beste manier invulling geven aan het leven dat God voor ons heeft bedacht.

9. Gebed en geloof

Bidden is voor iedere Christen een onderdeel van elke dag. Een gebed is een kort gesprek met God, waarin wij alles dat wij belangrijk vinden in ons leven kunnen voorleggen. God weet altijd de juiste raad met onze wensen en kan ons helpen om onze doelen te behalen. Heb sterk geloof in God en je zult merken dat je iedere dag het beste meemaakt. God brengt ons op wegen die niemand anders ons kan brengen, en heeft voor ons al een leven samengesteld dat we op geen enkele andere manier zouden kunnen leven.

10. De wereld

Het leven is zwaar en zit vol met duistere krachten. God helpt ons de juiste weg te vinden in deze chaos en kan ons de juiste paden op sturen die wij moeten bewandelen om dichter bij God te komen. Het is niet zonder reden dat God alles om ons heen heeft gebouwd, het is allemaal onderdeel van het almachtige plan dat God voor ons heeft bedacht. Doe daarom eer aan aan God en zorg dat je aan de kant van Heer zult blijven en altijd goed zult doen.