Waarom koop je een kinderbijbel?

 

Voor ouders die hun kinderen mooie normen en waarden willen meegeven zijn er speciale kinderbijbels. Hiermee kunnen zij door middel van leuke verhalen en prachtige illustraties de normen en waarden van de Bijbel overbrengen naar hun kinderen. De normale Bijbel is voor veel kinderen moeilijk te begrijpen, er worden lastige woorden gebruikt en doordat er geen illustraties worden gebruikt kunnen kinderen moeilijk een beeld vormen van de manier waarop het verhaal zich afspeelt.

Het is voor veel Christelijke ouders dan ook raadzaam om een speciale kinderbijbel te kopen. Dit biedt voor kinderen een veel eenvoudigere manier om echt in aanraking te komen met de unieke verhalen die de Bijbel bevat. Zo kunnen ouders bijvoorbeeld iedere avond een leuk verhaal voorlezen, zonder dat kinderen bij ieder moeilijk woord vragen stellen over de betekenis hiervan. Ouders die de Christelijke normen en waarden op een leuk en goede manier willen overbrengen aan de kinderen doen er dan ook goed aan om dit via een kinderbijbel te doen.

De normen en waarden in kinderbijbels

Als kind heb je ongetwijfeld herkent dat veel verhalen in de Bijbel over lastige onderwerpen gaan. Het beschrijft complexe onderwerpen zoals oorlog, de kruisiging en onderdelen zoals homoseksualiteit. Om kinderen een meer gangbare manier te geven om in aanraking te komen met al deze verhalen moet er een bepaalde toon worden gebruikt die de verhalen netjes overbrengt. Het is vaak logisch dat kinderen de verhalen van de Bijbel niet goed kunnen onthouden of kunnen inbeelden op het moment dat er volwassen woorden worden gebruikt om deze verhalen over te brengen.

Zo kunnen kinderen verhalen verkeerd begrijpen op het moment dat er allerlei lastige woorden in het verhaal worden gebruikt. Hier hebben zelfs oudere gelovigen soms nog moeite mee, dit is vooral te merken aan het feit dat iedereen weer een andere manier van interpreteren heeft als het aankomt op de verhalen in de Bijbel. Er zijn inmiddels tientallen verschillende stromingen binnen het Christelijke geloof, wat erin resulteert dat ook oudere gelovigen vaak niet goed kunnen overbrengen wat een bepaald verhaal nu echt betekent.

En dankzij kinderbijbels kunnen ouders dit dus wel. Denk hierbij aan de vele illustraties die in de kinderbijbels zijn beschreven. Het is bij het kiezen van een goede kinderbijbel natuurlijk belangrijk dat de normen en waarden die hierin worden beschreven overeenkomen met de normen en waarden die je voor jezelf en voor jouw kinderen hebt gesteld. Doordat je inmiddels kunt kiezen uit verschillende versies van de kinderbijbel, is dat vandaag de dag dan ook zeer eenvoudig. Sommige schrijvers vatten de verhalen in de Bijbel erg letterlijk op en vertalen dit vervolgens in een kindvriendelijke versie, maar er zijn ook schrijvers die de verhalen wat vrijer benaderen en hierdoor een andere invalshoek inzetten om de kern van het verhaal duidelijk te maken.

Een kinderbijbel kopen

Je kunt kinderbijbels tegenwoordig vrijwel overal vinden. Zo zijn er diverse boekenwinkels die een aantal kinderbijbels in het assortiment hebben. Daarbij heb je via internet toegang tot een breed aanbod aan verschillende kinderbijbels.